Nieuws, Blogs en Foto's

Wil je weten wat het team van ScubActivity allemaal beleeft. Kijk dan eens rond op deze Nieuws, Blog en en Fotopagina. Wij houden jullie graag op de hoogte wat ons allemaal bezig houdt!


Wij Feliciteren....    Klik op de button, en zie wie wij tot op heden hebben mogen feliciteren met het behalen van het duikbrevet. 


1 April 2023

Samenwerking met Duikvereniging ScubaBoZ Bergen op Zoom!

Met veel enthousiasme mogen wij mededelen, dat ScubActivity vanaf dit seizoen de trainingen en opleidingen mag gaan verzorgen voor Duikvereniging ScubaBoZ in Bergen op Zoom.

Onze teamleden zijn al jaren met veel enthousiasme lid van deze gezellig duikclub. Jaarlijks worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd zoals een bootduik, duikweekend en een dagje duiken bij TODI. Om je skills in de winterperiode op peil te houden, kan er wekelijks gebruik gemaakt worden van het zwembad. In de zomerperiode gaan we vervolgens met de club weer naar buiten. Dan wordt er namelijk weer wekelijks een duik georganiseerd in Zeeland.

Door deze samenwerking kunnen onze cursisten na het behalen van het duikbrevet, op een superleuke manier bezig blijven met de duiksport. Je leert nieuwe buddy’s kennen en je duikvaardigheden blijven op peil. Doordat ScubaBoZ Bergen op Zoom aangesloten is bij de NOB (Nederlandse Onderwater Sportbond), krijg je 6x per jaar een duikblad in de brievenbus en ben je meteen verzekerd voor duikongevallen.

Wil je graag leren duiken? Of heb je al een duikbrevet, maar nog geen buddy’s om je duiken mee te kunnen maken? Neem dan contact met ons op. Wie weet spring jij dan binnenkort, samen met ons en deze gezellige duikclub mee het water in!


24 Juni 2022

Bubblemakerprogramma 2022

Na het grote succes tijdens de open dag in 2021, hebben wij dit jaar speciaal voor kinderen een programma samengesteld. Op 3 vrijdagavonden zijn wij samen met de kinderen het water in gegaan, om op een leuke manier de eerste basisoefeningen van het duiken te leren. naast het oefenen van de skills hebben we verschillende spelletjes gedaan onder water.

Op de eerste avond (vrijdag 8 Juli) hebben we geoefend om de ademautomaat terug te vinden. Langzaam bouwden we dit op door eerst rustig de ademautomaat uit de mond te halen. Na allemaal voorzichtig geprobeerd te hebben, is het iedereen gelukt de automaat volledig terug te vinden. We hebben deze avond afgesloten met een spelletje memory onder water.

De tweede avond (vrijdag 15 Juli) zijn we aan de slag gegaan om problemen met het masker onder water te verhelpen. Eerst zijn we gestart met een klein beetje water in het masker. Ondanks dat dit voor sommige erg spannend was, is het iedereen gelukt het masker onder water leeg te blazen. Ook het volle masker was uiteindelijk voor niemand een probleem. Als uitdaging hebben we sommige kinderen ook nog het masker af laten zetten, terug op laten zetten en vervolgens leeg laten blazen onder water. Superstoer om te zien dat deze oefening, bij sommige als van zelfsprekend uit werd gevoerd. Na uitvoering van deze skills, hebben de kinderen doormiddel van het oplossen van rebussen, de juiste dieren opgedoken in het water. Om de avond af te sluiten zijn we nog even het diepe bad in gegaan.

Op de laatste avond (vrijdag 22 Juli) mochten de kinderen deel nemen aan het officiële DSD programma in het diepe bad. Voordat we het water in zijn gegaan, hebben we de theorie herhaald en de vragen uit het DSD boekje gemaakt. Onder water zijn we de oefeningen van de eerste 2 avonden gaan herhalen. Ook in het diepe bad wisten alle kinderen de skills met veel succes uit te voeren. Als afsluiting zijn alle kinderen ook nog even samen met ons de duikkuil in geweest. Een mooie ervaring om echt even diep onder water geweest te zijn.

Ilse, Madeline, Valérie, Julie, Floor, Moya en Jens. Superleuk dat jullie met zoveel enthousiasme deel hebben genomen aan het Bubblemakerprogramma!


29 April 2022

Reclamebord Zwembad de Meermin

Wij zijn superblij dat we ook dit seizoen weer gebruik mogen maken van Zwembad de Meermin. Voor ons "de" ideale gelegenheid om ons duiklessen te verzorgen!

Ook op de momenten, wanneer wij niet aanwezig zijn, zijn we nu te bewonderen. Met veel trots hangt ons reclamebord vanaf dit seizoen aan het hek langs het zwembad. We zijn erg blij met het mooie resultaat!

Op naar weer een geweldig duikseizoen met hopelijk veel nieuwe duikers!


29 Januari 2022

Onze nieuwe Divemaster "Edwin Kik"

Van Harte Gefeliciteerd met het behalen van je Divemaster!!!

Na een geweldig cursusverloop met veel mooie duikmomenten, heeft Edwin als laatste onderdeel "het theorie eindexamen", met een goed resultaat af weten te ronden. Na het behalen van dit laatste onderdeel, mag hij zich zelf vol trots "Divemaster" noemen.

Doormiddel van de stageperiodes, assisteerde Edwin afgelopen seizoen al regelmatig bij diverse cursussen. Wij zijn blij dat hij ook met certificaat op zak, binnen de duikschool zal blijven assisteren!


6 september 2021

Prijswinnaars!!

 

Zondag 5 September hebben wij  2 geweldige duiken gemaakt met Sander Uljee en Thygo Uljee !!
Eind Juni wonnen Marjolein en Thygo de openings winactie, bestaande uit een volledig verzorgde proefduik. Afgelopen Zondag mochten zij met ons mee het water in!

Door het zonnige weer was het een beetje druk met andere duikers bij duikplaats Den Osse Nieuwe Kerkweg. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vol enthousiasme genoten zij voor de eerste keer van de zeeuwse onderwaterwereld!!


5 Juli 2021

Interview ScubActivity op Zuid-West TV!

Op donderdag 1 Juli is Danny door Vincent Krijtenburg van Zuid-West Update, ge-interviewt over de start van de nieuwe duikschool. Met enthousiasme vertelt hij over het ontstaan van zijn grote passie, het openingsweekend en wat het inhoud om een duikcursus te volgen. 

Het interview is online al te bekijken via onderstaande link. Op dinsdag 6 Juli is vanaf 17:00 het interview te zien op Zuid-West TV. het interview wordt vervolgens meerdere malen herhaald. Kijk dus naar Zuid-West Update!!!

 

https://www.zuidwestupdate.nl/nieuws/uit-de-hand-gelopen-hobby-van-danny-31-resulteert-in-duikschool-in-moerstraten/ 


29 Juni 2021

Een geweldig openingsweekend!!!

We zijn trots dat wij afgelopen weekend zoveel enthousiaste deelnemers kennis hebben mogen laten maken met duiken. De planning was eerst om het programma alleen op zondag te houden. Door de vele inschrijvingen hebben wij er een duikweekend van kunnen maken!

Op vrijdagavond 25 Juni ontvingen wij onze eerste gasten bij Zwembad de Meermin in Steenbergen. 8 deelnemers sprongen vol enthousiasme met ons in het water om de eerste ademteugen te ervaren en de eerste basis skills te leren. Ondanks de regenachtige avond mocht dit de pret niet drukken. 

Na zaterdag de nodige voorbereidingen getroffen te hebben, was het op Zondag 27 Juni een vol programma. De eerste groep bestond uit een leuke groep enthousiaste mensen die samen met onze instructeurs en Divemasters hebben gewerkt aan de skills. met veel concentratie en tegelijk heel veel lol, brachten ze het er allemaal goed van af.

De tweede sessie bestond uit de leeftijdscategorie 8 tot 13 jaar. Samen met de kinderen zijn we het ondiepe bad ingegaan om de allereerste basisoefeningen uit te voeren. Dit werd vervolgd door een leuk spelletje memory onder water. Nadat de kinderen het ademen onder water een beetje onder de knie hadden, zijn we nog naar het diepe bad gegaan om een grote ronde te duiken. En wat een lol ze hadden onder water!! Echt geweldig!!

Als derde waren de gezinnen aan de beurt. Ouders die samen met hun kinderen wilde ervaren hoe het is om onder water te kunnen ademen. Ook met hun werden eerste de skills geoefend. Vervolgens werd er nog enthousiast rondgezwommen. Enkele deelnemers waren erg fanatiek en wilde graag meteen meerdere skills leren. En dit verliep nog erg goed ook. 

Ons dank gaat uit naar Zwembad de Meermin, waarvan wij het hele weekend gebruik mochten maken van de verschillende baden. Echt top!! Het was echt een fantastisch weekend!


27 Juni 2021

Bekendmaking winnaars proefduik!

Tijdens ons geweldige openingsweekend heeft Edwin de loting volbracht voor de Facebook winactie, naar aanleiding van het lanceren van onze nieuwe website www.scubactivity.nl

 

De gelukkige winnaars zijn Marjolein Uljee en Thygo Uljee. Van harte gefeliciteerd!!

 

Jullie mogen met ons mee het zwembad in voor een proefduik les, met aansluitend een geheel verzorgde open water duik in Zeeland! 


1 Mei 2021

Zwembad de Meermin Steenbergen

Wij zijn blij dat we voor onze cursussen gebruik kunnen maken van buitenzwembad de Meermin in Steenbergen. Het zwembad is dit seizoen geopend van 1 mei t/m 12 september. Wij hebben de mogelijkheid gebruik te maken van het diepe bad (1,45 tot 3,25 meter). Het water heeft een heerlijke temperatuur van 23 graden. Door de grote variaties in diepte zijn alle skills op een fijne en comfortabele manier uit te voeren.


1 Mei 2021

We zijn gestart!

Na een maand vol voorbereidingen is ScubActivity op 1 Mei officieel gestart. Het is vanaf nu mogelijk om duiklessen bij ons te volgen en begeleidende duiken op de mooiste duikplaatsen van Zeeland te reserveren. Wij hopen op een geweldig eerste seizoen en kijken er naar uit om met jullie het water in te kunnen gaan!

Hou onze website en Facebookpagina goed in de gaten! Bij een nieuwe duikschool hoort natuurlijk een leuke opening. Informatie over dit evenement volgt later!