Begeleide Duiken

 

Zeeland

Nederland is wat betreft de mogelijkheden om zelf te gaan duiken, een uniek land. Nergens is het zo gemakkelijk je duikspullen in de auto te laden, naar een zelf gekozen duikstek te rijden en daar vervolgens het water in te springen. In de meeste landen is het verplicht om een vergunning te hebben of onder leiding van een duikcentrum de duiken te maken. Nederland kent ontzettend veel duikplaatsen. Het is mogelijk om in de vele zoetwatermeren te duiken. Maar de allergrootste trekpleister is Zeeland. Van het vroege voorjaar tot in het late najaar staan de parkeerplaatsen vol met auto's van fanatieke duikers die de Zeeuwse onderwaterwereld gaan verkennen.

 

"Duiken in Zeeland? Hier is toch niks te zien joh". Een quote die iedereen bij de eerste gedachten uit zal spreken of ooit uitgesproken heeft. Uiteraard is het duiken in Nederland niet te vergelijken met tropische wateren zoals in bijvoorbeeld Egypte en het Caribisch gebied. Maar ook in Nederland  is er onder water ontzettend veel te zien. Vooral Zeeland heeft een grote diversiteit aan leven die een duik tot een onvergetelijke ervaring kan maken. Waar we bij duiken in Zeeland wel rekening mee dienen te houden, is dat het zicht onvoorspelbaar kan zijn. Er zijn momenten dat je ver vooruit kan kijken. Maar door weersomstandigheden en stromingen kan het ook zijn dat je maar een meter zicht hebt. Dit hoeft niet te betekenen dat een duik meteen niet leuk is. Vaak is het juist spannend omdat je dan onverwacht bij iets unieks en moois uit kunt komen. Voorbeelden van Flora en Fauna in de Zeeuwse wateren zijn Krabben, Kreeften, Grondels, Zeesterren, Garnalen, Sponzen etc. Daarnaast heb je ook nog levensvormen die alleen in bepaalde seizoenen in het jaar voor komen. Dit zijn over het algemeen de grootste trekpleisters onder de Nederlandse duikers. Voorbeelden hiervan zijn Zeepaardjes, Sepias en Pijlinktvissen. Dit zijn nog maar een klein scala aan wezens die in de Zeeuwse wateren te vinden zijn.

 

Duiken met ScubActivity

Ondanks je in Nederland met een duikbrevet vrij het water in kunt springen, raden wij altijd aan om nieuwe stekken eerst met begeleiding te bezoeken.  Onze Instructeurs en Divemasters laten je met alle plezier de mooiste plekken zien. Zij kennen de duikstekken op hun duimpje en weten jou te begeleiden naar de meest bijzondere plaatsen. Door hun kennis over Flora en Fauna proberen zij er voor te zorgen dat jouw duik een onvergetelijke ervaring zal worden. Uiteraard kunnen we nooit met volle zekerheid garanderen dat we bepaalde soorten vissen of dieren zullen zien. De natuur blijft onvoorspelbaar, maar er is altijd genoeg aan levensvormen te aanschouwen onder water. Ook voor de gelegenheidsduikers is er de mogelijkheid met ons te duiken. De begeleidende duiken zijn namelijk  inclusief volledige duikuitrusting .

 

Bij aankomst op de duikstek drinken we eerste een kop koffie of thee. Als iedereen daarvan voorzien is begint de duikactiviteit met een uitgebreide uitleg en briefing door de Instructeur of Divemaster. Hierin wordt verteld wat er allemaal voor moois te zien is, waar je rekening mee moet houden en wat de voorschriften zijn in bepaalde situaties onder water.  Vervolgens gaan we onze uitrusting klaar maken en doen we samen de buddycheck om te zien of alle materialen in orde zijn. Als we daarna bij de instap aangekomen zijn, bereiden we ons masker voor en doen we onze vinnen aan. De Instructeur of Divemaster zal de routing van de duik begeleiden. Aan het einde van de duik lopen we met onze uitrusting terug naar de parkeerplaats om de duikuitrusting te demonteren. Met een drankje praten we nog gezellig na over wat we allemaal gezien hebben onder water. Mocht je een tweede duik geboekt hebben rijden we vervolgens door naar de volgende duikplaats voor een prachtige duik.

 

Duikstekken

Onze selectie duikplaatsen bevinden zich op het eiland Tholen en Schouwen-Duiveland. Veel van deze duikstekken zijn mogelijk voor elk niveau. Ook zijn er een aantal plaatsen waarvoor wat meer ervaring is vereist, omdat hierbij getijden en stromingen een belangrijke rol spelen. Op deze plaatsen is het ook belangrijk dat de timing goed is. We moeten deze duiken plannen op de momenten dat het laag water of hoog water is. We stromen dan de eerste helft van de duik een kant op en in de tweede helft keren we samen met de stroming om terug richting de instap. Bij boeking van de gevorderde duiken wordt er altijd gekeken naar jou brevet en logboek om te kunnen bepalen of deze duikstekken geschikt voor je zijn.

 

De prijzen zoals onderstaand aangegeven zijn vastgesteld op basis van hoeveel deelnemers er met 1 begeleider mee kunnen. De sterren staan voor de moeilijkheidsgraad van de duikstek. Bij  en ★★ is de verhouding 2 deelnemers die mee kunnen met 1 Instructeur/Divemaster. Bij ★★★ is de verhouding 1 deelnemer op 1 Instructeur/Divemaster. Welke duiklocatie in welke groep valt lees je op de infopagina's met duikstekken.

 

Bij gebruik complete eigen uitrusting € 10,- korting. Flesvullingen altijd inclusief!

 

Onderstaand is een keuze te maken tussen de 2 eilanden. Door op de betreffende link te klikken kom je op de juiste pagina met duikstekken terecht. Bij het boeken van 2 duiken is het belangrijk dat deze op hetzelfde eiland plaats vinden. Dit in verband met de reistijd. Indien jouw favoriete duikstek er niet tussenstaat, kunnen we altijd kijken wat we voor je kunnen betekenen. Neem dan contact met ons op.