FIRST EXPERIENCE


Discover Scuba Dive - Proefduik

 

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om onder water te ademen?! Twijfel je of het beginnen aan een duikopleiding echt iets voor jou is?! Of is het weer tijd voor het jaarlijks uitje met vrienden of collega's?! Dan is het maken van een proefduik een leuke ervaring om nooit te vergeten! In dit leuke programma maak je kennis met de basisfacetten van de duiksport. Je gaat namelijk met een complete uitrusting het water in om de eerste ademteugen onder water te mogen ervaren. 

 

Discover Scuba Diving heeft als voornaamste doel veel plezier te hebben. Tegelijkertijd is het ook zeker leerzaam. Je maakt kennis met de basisgebruiken van de duikuitrusting en het oplossen van kleine mogelijke probleempjes onder water. In het begin zal je misschien wat gezonde spanning ervaren. Maar wanneer je helemaal in het water bent zal je merken, dat het vaak makkelijker zal gaan dan je eerst dacht. En lukt het allemaal niet zo gemakkelijk, is dat geen probleem. Het allerbelangrijkste is dat je het een superervaring vindt. Onze instructeurs doen er dan ook alles aan, om er een onvergetelijk mooi avontuur van te maken.

 

Wij geven deze duiken volgens het PADI Systeem. Aan het einde van de duik(en) registreren wij je bij PADI en krijg je een certificaat. Dit is echter nog geen Duikbrevet. Heb je de smaak helemaal te pakken, is het zeker de moeite waard het PADI Open Water Diver brevet te gaan halen. In deze cursus wordt je opgeleid zelfstandig met een buddy te kunnen duiken. Begin je aan deze opleiding binnen 3 maanden dan geeft deze proefduik vrijstelling op de eerste les. 

 

Er zijn 3 mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Alleen deelname in het zwembad, alleen deelname in het buitenwater of de combinatie zwembad en buitenwater. Hieronder wordt elke mogelijkheid uitgebreid uitgelegd.

 


Zwembad

 

De Proefduik in het zwembad gaat voornamelijk, om de allereerste ervaringen en ademhalingen onder water. Je maakt voor de eerste keer kennis met de duikuitrusting en mag zelf ervaren hoe het voelt om onder water te zweven als een vis. Onze instructeurs helpen je hierbij. Samen worden er diverse oefeningen uitgevoerd om meteen al wat behendiger te worden onder water.

 

Het programma begint als eerste met een korte uitleg over de belangrijkste zaken met betrekking tot het duiken. Hierin worden de werking van de uitrusting, de veiligheidselementen, de handsignalen en de oefeningen doorgenomen. Na uitleg wordt er een klein toetsje afgenomen zodat de instructeur weet of de besproken stof goed is begrepen.

 

Vervolgens gaan we naar het zwembad om daar onze duikuitrusting voor te bereiden. Uiteraard helpt de instructeur je hier bij. Als dit gebeurd is, checken we of alles goed werkt en gaan we het water in. De eerste oefeningen doen we aan de oppervlakte. Vervolgens zullen we langzaam naar beneden gaan om de eerste ademteugen onder water te ervaren. Als je helemaal op je gemak bent gaan we verder met de volgende oefeningen en zullen we gaan zwemmen onder water. 

Na een uur in het water te zijn geweest, gaan we uit het zwembad en demonteren we onze uitrusting. Vervolgens praten we vol enthousiasme na wat de ervaringen waren en overhandigd je instructeur jou het deelnamecertificaat.

 

In het zwembad werken we met maximaal 4 deelnemers per instructeur. Bij deelname met een groep zijn er extra Instructeurs of Divemasters aanwezig. Op deze manier krijgen alle deelnemers de benodigde aandacht.

Deelname Programma

 • Ervaring: Geen
 • Vanaf 10 Jaar

Wat is inclusief

 • Gebruik duikuitrusting 
 • Gebruik zwembad
 • Certificaat na deelname
 • Koffie/Thee

  € 39,-

 


Buitenwater

 

Jouw allereerste proefduik in het buitenwater kan alleen maar gemaakt worden als de omstandigheden in beschut water erg goed zijn. Deze optie vergt wel meer nauwkeurigheid in de planning. Het is soms vooraf lastig te bepalen of het zicht en de omstandigheden goed genoeg zullen zijn. Heb je al eens eerder een proefduik gemaakt is dit wel een erg leuke optie. Misschien heb je eerder in tropisch water gedoken en wil je nu juist weten wat er in Nederlandse wateren te zien is.

 

Als de mogelijkheden en omstandigheden er naar zijn om meteen in het buitenwater een duik te maken, dan voeren we precies hetzelfde programma uit zoals in de zwembadvariant beschreven staat. We kiezen hier altijd een duikplaats voor uit waar het water rustig is. Je kunt hierbij denken aan de Bergse Diepsluis (Oesterdam, Tholen) of diverse duikplaatsen in het Grevelingenmeer. 

 

Heb je al eerder een proefduik gemaakt, dan is het juist erg leuk om een buitenduik te maken in Zeeland. Want de Nederlandse wateren hebben zoveel moois te bieden. De instructeur zal aan het begin van de duik kort de theorie met je doornemen en de basisoefeningen met je herhalen. Daarna wordt er een duik gemaakt waarbij je kunt genieten van al het moois onder water. Misschien zie je wel kreeften, zeesterren of zelf sepia's. Na de duik praat je nog na over de ervaringen en ben je misschien wel overtuigd om deel te nemen aan een PADI Open Water Diver Cursus.

 

Bij een proefduik in buitenwater werken we met maximaal 2 deelnemers per instructeur. Dit omdat de omgeving en omstandigheden anders zijn dan in een verwarmd zwembad. Ook kunnen we op deze manier waarborgen dat door onze aandacht de duik een onvergetelijke ervaring wordt.

Deelname Programma

 • Ervaring: Geen
 • Vanaf 10 Jaar

Wat is inclusief

 • Gebruik duikuitrusting 
 • Certificaat na deelname
 • Koffie/Thee

Wat is exclusief

 • Vervoer naar de  duikplaats

  € 49,- 

 


Combinatie: Zwembad / Buitenwater

 

De combinatie zwembad en buitenwater is de leukste en meest gekozen optie. Eerst wordt er in het zwembad gewerkt aan de oefeningen en kun je op een rustige manier ervaren hoe het is om onder water te ademen en te zweven. Daarna ga je mee het buitenwater in om te genieten van al het moois om je heen. Het is mogelijk om het hele programma op 1 dag te volgen. Maar zwembad en buitenwater op verschillende dagen is ook een optie. 

 

In het complete programma wordt eerst de proefduik gegeven zoals te lezen in het kopje "Zwembad" op deze pagina. Eerst ga je samen met de instructeur aan de slag met een klein stukje theorie. Daarna kan je op een rustige en veilige manier wennen in het zwembad en voer je alle benodigde oefeningen uit. Hierdoor heb je al enige behendigheid te pakken voordat je in het buitenwater mee een duik zal gaan maken.

 

Het gedeelte in het buitenwater staat puur in het teken van genieten. Doordat je alle oefeningen in het zwembad hebt gedaan, beginnen we meteen met een echte duik. Uiteraard wordt je goed begeleid en geholpen door de instructeur. Op deze manier kan je onbezorgd genieten van de diversiteit van het onderwater leven. De duik in het buitenwater duurt gemiddeld 35 tot 40 minuten. Dit hangt af van de temperatuur en het verbruik van de hoeveelheid lucht. 

 

In het zwembad werken we met maximaal 4 deelnemers per instructeur. In het buitenwater houden wij maximaal 2 deelnemers per instructeur aan. Het kan dus zijn dat het groepje waar mee je in het zwembad de oefeningen hebt gedaan, opgesplitst wordt in 2 koppels, op het moment dat we de buitenwater duiken gaan maken. 

 

Deelname Programma

 • Ervaring: Geen
 • Vanaf 10 Jaar

Wat is inclusief

 • Gebruik duikuitrusting 
 • Gebruik zwembad
 • Certificaat na deelname
 • Koffie/Thee

Wat is exclusief

 • Vervoer naar de duikplaats

  € 79,-