TAKE CARE OF PEOPLE


EFR (Emergency First Response)

 

Je staat op de parkeerplaats bij een duikstek. Je bent samen met een buddy jezelf aan het omkleden, om een ontspannen duik te gaan maken. Een ander buddypaar komt net het water uit. Ineens zie je 1 van de duikers onwel worden en door de knieën zakken. Eerste hulp is dringend nodig. Maar zonder kennis zullen je buddy en jij verbijsterd toe staan kijken, omdat jullie niet weten wat jullie moeten doen. De enige hoop voor het slachtoffer is dat er in dit geval snel een opgeleide hulpverlener langs zal komen die wel de nodige hulp kan bieden.

 

Het ligt voor de hand dat je niet graag in de schoenen zou willen staan van 1 van de 2 omkledende duikers zoals bovenstaand beschreven. Logisch dat je geen actie onderneemt als je niet weet wat je moet doen. Volg daarom de door PADI erkende EFR (Emergency First Response) cursus, de cursus die je de nodige kennis en zelfvertrouwen geeft wel meteen in actie te komen in dergelijke noodsituaties.

 

Nu je op deze infopagina aan het lezen bent, zal het naar alle waarschijnlijkheid duik gerelateerd zijn dat je deze opleiding wilt gaan volgen. Maar uiteraard kan het toepassen van eerste hulp in vele andere situaties in het dagelijkse leven van toepassing zijn. Een jongetje in de keuken snijd zich diep in de vinger, een man op straat zakt in elkaar door een hartaanval, 2 auto's botsen frontaal op elkaar waarbij de inzittende gewond raken, in een restaurant verslikt een vrouw zich en kan niet meer ademen. Dit zijn diverse voorbeelden waarbij jij het verschil kan maken tussen soms zelfs leven en dood. Elke seconde telt in dit soort situaties. Twijfel daarom niet langer en wordt een gecertificeerd hulpverlener.

 

Wat gaan we allemaal leren?

De cursus bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Als eerst theorie, vervolgens vaardigheids-ontwikkelingen en aansluitend scenario-sessies. De theorie is doormiddel van het lesboek en videomateriaal zelfstandig door te nemen. Als je dit gedaan hebt volgt er een kennistoets. De antwoorden van deze kennistoets zullen we bij aanvang van het fysieke programma met elkaar doornemen. 

 

Vervolgens gaan we samen alle stappen en vaardigheden bespreken en oefenen. Wij zorgen dat we de benodigde materialen ter handen hebben om de handelingen zo realistisch mogelijk uit te kunnen voeren. Een beademingspop, verbanddoos en zelfbeschermingsmiddelen zijn enkele voorbeelden. Wij demonstreren eerst de oefeningen. Hierna ga je zelf proberen de juiste handelingen eigen te maken. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn:

 • Benaderen van slachtoffers
 • Reanimeren en beademen
 • Handelen bij verstikkingen
 • Handelen bij vermoedelijk Rugletsel
 • Handelen bij bloedingen
 • Shock voorkomen en behandelen
 • Gebruik AED (optioneel)

 

Nadat we het complete programma hebben doorlopen gaan we aan de slag met verschillende scenario's. Hierbij spelen we doormiddel van rollenspel noodsituaties na waarop jij gaat reageren. Je past hierbij de geleerde vaardigheden toe. Deze scenario's zijn voornamelijk bedoeld om zelfverzekerdheid te kweken zodat je durft te handelen als zich een dergelijke situatie voordoet.

 

Aan het einde van het programma volgt een theoretisch examen.  Als deze succesvol wordt volbracht mogen wij je feliciteren met het EFR (Emergency First Response) Brevet. Je weet en durft nu te handelen wanneer zich een noodsituatie voordoet.

 

Hoe gaan wij te werk?

Ondanks dat we met zeer serieuze lesstof bezig zijn, doen wij er alles aan om het programma zo luchtig mogelijk te houden. In deze cursus wordt er veel gelachen omdat er zich vaak van zelf hilarische situaties voordoen tijdens de scenario's. Door de lessen onvergetelijk te maken blijft de geleerde stof vaak ook beter in het geheugen zitten.

 

Wij werken bij deze cursus met een maximum van 12 deelnemers op 1 instructeur. Indien er zich klein aantal kandidaten inschrijft voor deze cursus, maken wij gebruik van vrijwilligers om aan de scenario's deel te nemen. Afhankelijk van de grootte van de groep wordt de locatie van deze cursus bepaald. De duur van de cursus is 1 volle dag of 2 dagdelen/avonden.

 

Interesse gewekt?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat wij jouw verdere vragen kunnen beantwoorden of om een afspraak te maken om samen de mogelijkheden door te nemen. Dit kan via het contactformulier, maar je kunt ons ook altijd bellen of mailen.  Wij kunnen niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan. 

 

Deelname Cursus

 • Vooropleiding: Geen
 • Leeftijd: Alle

 

Wat is inclusief

 • EFR lesboek en DVD
 • Breveteringskosten
 • Koffie/Thee
 • Gebruik oefenmaterialen

  € 149,-

 

Verdere opties:

24 maanden na volgen van de cursus wordt aangeraden deel te nemen aan een update. Dit om de geleerde lesstof na lange tijd weer op te frissen. Bij deelname aan de PADI Rescue en/of Divemaster cursus is het zelfs verplicht de EFR cursus gevolgd te hebben binnen de laatste 24 maanden. De duur van dit programma bedraagt een halve dag.

Prijs update: € 99,-

 

Bij grotere groepen is cursus op locatie mogelijk. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

Prijs grote groep: Op aanvraag


Foto: Danny van Aert - Bergse Diepsluis, Tholen