MAKE YOUR CHOICE


PADI Specialties

 

Je bent PADI Open Water Diver of misschien zelfs al hoger gecertificeerd. Ondertussen heb je al verschillende mooie duiken gemaakt en van het onderwaterleven mogen genieten. Het is logisch dat je op een gegeven moment voorkeuren gaat krijgen voor bepaalde soorten duiken. Ook kan het zijn dat je zelf nog niet helemaal tevreden bent over een vaardigheid. Dan is het volgen van een Specialty Cursus zeker een aanrader.

 

PADI heeft veel verschillende soorten Specialty cursussen in het programma. Het doel van deze opleidingen is om jezelf te verdiepen in 1 specifieke vaardigheid. Je specialiseert je als ware op 1 element binnen het duiken. Er zijn Specialty cursussen die er op gericht zijn jouw vaardigheden die je al hebt, te vergroten. Enkele voorbeelden zijn; Perfect Performance Buoyancy of Navigator Diver. Daarnaast heb je vaak een brevet nodig om bepaalde duiken te mogen maken. Hierbij kun je denken aan Enriched Air Diver of Deep Diver. Meer informatie over de Specialties die wij aanbieden lees je in het overzicht hieronder.

 

Bij elke Specialty gaan wij ervan uit dat de cursist zelf voor zijn of haar uitrusting zorgt. De specifieke materialen en benodigdheden die nodig zijn betreffende de opleiding worden wel verzorgt. Al raden wij altijd aan om zelf deze materialen aan te schaffen voor je aan de cursus begint. Zo raak je bij deelname aan de cursus meteen bekend met de materialen waar je in de toekomst zelfstandig mee zal gaan duiken. Mocht je helemaal geen uitrusting hebben, dan is het altijd mogelijk om deze tegen een meerprijs te huren. Hieronder een opsomming wat er bij elke cursus inbegrepen is. Indien dit niet het geval is wordt dit  in het overzicht bij desbetreffende Specialty aangegeven.

 

Inclusief bij elke Specialty cursus:

 • Specifieke materialen betreffende de cursus
 • Lesboeken en formulieren
 • Koffie en thee
 • Breveteringskosten

 


Deep Diver

Het geeft een kick! Je kunt eindelijk naar dat scheepswrak en je kunt op veel diepere plaatsen duiken! Er is zoveel meer avontuur mogelijk met het Deep Diver Brevet.

In dit programma gaan we samen onderzoeken wat duiken naar diepte fysiek en mentaal met je doet, welke voorbereidingen je moet treffen en waar je bij het duiken allemaal op moet letten. De eerste stap is het theoretische deel van de cursus waarin we doormiddel van kennisvragen de diepte duiken grondig zullen bespreken en doorlopen. Vervolgens gaan we de 4 duiken maken waarin we alle oefeningen uitgebreid uit zullen voeren.

Deelname cursus:

 • Vooropleiding: PADI Advanced 
 • Leeftijd: vanaf 15 jaar
 • Theorie + 4 cursusduiken
 • Na certificering bevoegd te duiken tot 40 meter diepte

   € 239,-

scubactivity-padi-specialty-diver-duikcursus-deep

Delayed Surface Marker Buoy 

Een superhandige Specialty om je locatie op een behendige manier kenbaar te maken. Zowel aan de oppervlakte als onder water leer je omgaan met de (D)SMB.

In dit programma gaan we jou de behendigheid eigen maken hoe je de (D)SMB kan gebruiken. In het theoretische deel nemen we door waar de boeien voor dienen, wat de handigste manieren zijn om ze op te blazen en waar je op moet letten in diverse situaties. Vervolgens worden er 2 duiken gemaakt. Hierin behandelen we het gebruik van de SMB aan de oppervlakte en de 3 manieren om een DSMB op diepte op te kunnen blazen.

Deelname cursus:

 • Vooropleiding: PADI Open Water
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Theorie + 2 cursusduiken

   € 169,-

scubactivity-padi-specialty-diver-duikcursus-dsmb

Dry Suit Diver

Zou je ook in koudere periodes willen duiken?! En ben je sinds kort in het bezit van een droogpak?! Volg dan de Dry Suit Specialty om veilig en droog te leren duiken.

We beginnen dit programma met een theoretische les. Hierin bespreken we de materialen, mogelijke problemen en hoe het duiken in een droogpak in zijn werk gaat. Vervolgens gaan we aan de slag in het zwembad. Hier oefenen we het uit trimmen en het oplossen van eventuele problemen. Tenslotte zullen we 2 buitenwaterduiken gaan maken. Tijdens deze duiken leren je het uit trimmen op verdere diepte en voeren we diverse vaardigheden uit.

Deelname cursus:

 • Vooropleiding: PADI Open Water
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Theorie + 1 zwembadduik + 2 cursusduiken
 • Gebruik eigen droogpak !

   € 189,-

scubactivity-padi-specialty-diver-duikcursus-dry-suit

Emergency Oxygen Provider

Bij een noodgeval snel kunnen handelen met behulp van het geven van noodzuurstof. In deze Specialty leer je het allemaal. Met jou kennis kan jij het verschil maken.

In dit programma leren we waarom het geven van zuurstof bij ongevallen zo belangrijk is. Naast het opdoen van theoretische kennis gaan we aan de slag met het monteren en demonteren van de zuurstofuitrusting. Ook leren we wanneer we welk masker gebruiken en hoe we de hoeveelheid zuurstof kunnen regelen. Door deze cursus te combineren met de Rescue cursus en EFR cursus, heb je de perfecte basis om hulp te verlenen bij ongevallen.

Deelname cursus:

 • Vooropleiding: Geen
 • Leeftijd: Alle
 • Theorie + Vaardighedensessie (geen duiken)
 • Te combineren met Rescue cursus

   € 149,-

scubactivity-padi-specialty-diver-duikcursus-emergency-oxygen-provider

Enriched Air Diver

Verrijkte lucht geeft je mogelijkheid langere duiktijden te maken op diepte. Echter moet je hier de nodige kennis voor verwerven, deze duiken veilig uit te kunnen voeren.

De theoretische aspecten met betrekking tot veiligheid zijn van levensbelang. Dit is ook de reden dat je een brevet moet kunnen tonen, om je duikfles met verrijkte lucht te kunnen laten vullen bij een vulstation. In dit programma nemen we alle risico's, voor/nadelen en handelingen met je door. In de praktijk gaan we aan de slag met de voorbereidingen van je duikuitrusting. Ondanks niet verplicht, is de optionele buitenwaterduik wel een aanrader. 

Deelname cursus:

 • Vooropleiding: PADI Open Water
 • Leeftijd: vanaf 15 jaar
 • Theorie + 2 praktijksessies
 • Na certificering bevoegd te duiken Met verrijkte lucht

   € 169,-

scubactivity-padi-specialty-diver-duikcursus-enriched-air-nitrox

Night Diver

Duiken in het donker is opwindend en erg spannend. 's Nachts zie je heel ander leven dan overdag. In deze Specialty leer je waar je allemaal rekening mee moet houden.

In dit programma beginnen we met het theoretische deel. Hier bespreken we de omstandigheden, de specifieke uitrustingstukken en wat we kunnen verwachten qua onderwaterleven. Vervolgens maken we 3 buitenwater duiken waarbij we diverse procedures zullen oefenen. Verder is het vooral genieten, van al het uitbundige leven en de vele mooie kleuren als je met behulp van je duiklamp aan het rond kijken bent. 

Deelname cursus:

 • Vooropleiding: PADI Open Water
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Theorie + 3 cursusduiken

   € 189,-

scubactivity-padi-specialty-diver-duikcursus-night

Peak Performance Buoyancy

Niks is zo fijn en rustgevend, om piekfijn uit getrimd te kunnen duiken. In deze cursus werken we samen aan de voorbereidingen en handelingen dit te perfectioneren.

Dit programma begint met een theoretische sessie, waarin we samen bespreken hoe je er voor kunt zorgen perfect uit getrimd te duiken. Zowel voorbereiding als je vaardigheden onder water zijn hier van belang. Vervolgens maken we 2 duiken waarin we de besproken lesstof daadwerkelijk zullen uitvoeren. Je zal merken dat je na het behalen van het Peak Perfomance Buoyancy duikbrevet met veel meer rust kunt genieten onder water.

Deelname cursus:

 • Vooropleiding: PADI Open Water
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Theorie + 2 cursusduiken

   € 169,-

scubactivity-padi-specialty-diver-duikcursus-ppb-peak-performance-buoyancy

Project Aware

We willen als fanatieke duikers allemaal duiken in een mooie schone omgeving. Deze Specialty geeft je alle informatie hoe we samen de oceanen schoon kunnen houden.

Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat we kunnen blijven duiken op de mooiste duikplaatsen. Deze cursus geeft je inzichten wat de gevolgen zijn van vervuiling en wat wij samen kunnen doen om de wateren schoon te houden. Naast het officiële theoretische cursusgedeelte organiseren wij een duik in het kader van deze Specialty. We zoeken samen actief naar afval en registreren onze activiteiten in de Project Aware app.

 

Deelname cursus:

 • Vooropleiding: Geen
 • Leeftijd: Alle
 • Theorie (+ optionele duik inbegrepen)
 • Download: PROJECT AWARE app

   € 149,-

scubactivity-padi-specialty-diver-duikcursus-project-aware