CAREER IN DIVING


PADI Divemaster

 

Je hebt al veel ervaring opgedaan met duiken, het onderwaterleven verkennen is een grote passie geworden en je zou al deze pracht graag met andere mensen willen delen. Dan is de Divemaster cursus zeker iets voor jou. Het is de eerste stap naar de professionele kant van de duiksport. Als Divemaster heb je de bevoegdheid te assisteren bij het lesgeven, zelf diverse activiteiten te organiseren en vrije duiken te begeleiden. Pak jij deze opleiding met beide handen aan om van Scuba Diving je carrière te maken?!

 

Binnen dit geweldige traject gaan we je klaarstomen om een echt PADI professional te worden. Met het Divemaster brevet kan je namelijk overal ter wereld terecht om van je hobby je werk te maken. Ook is het de eerste stap om verder te groeien naar OWSI Open Water Scuba Instructor. 

 

Je ziet je instructeur niet meer als leraar maar meer als een mentor waarmee je samen gaat werken. Meteen vanaf begin van de cursus wordt je betrokken bij andere cursussen. Op deze manier doe je veel kennis op in de praktijk. Dit wisselen we af met de diverse oefeningen, lessen en workshops behorend tot het Divemaster lespakket.

 

Wat gaan we allemaal leren?

Door te starten met de PADI Divemaster cursus wordt je onderdeel van het team. Je gaat je instructeur helpen en assisteren bij het geven van diverse cursussen. Hierdoor doe je veel ervaring op in de praktijk.

 

Daarnaast zijn er een groot scala aan oefeningen, trainingen, workshops en theorielessen die we stuk voor stuk door zullen lopen. De theorie bestaat uit zelf studeren van de verschillende hoofdstukken en het maken van de kennisvragen. Vervolgens ga je met de instructeur discussiëren over de vragen met daarbij behorende antwoorden. Je werkt zo samen naar het theorie examen, wat met een goede score afgerond dient te worden. 

 

Voor de oefeningen, trainingen en workshops maken we veel gebruik van het zwembad en van het buitenwater. De activiteiten zijn erg uiteenlopend. In het zwembad zullen we ons bezighouden met diverse watervaardigheidsoefeningen en uithoudingsvermogen. Ook gaan we hard werken om de 24 skills zoals geleerd in de PADI Open Water Diver cursus op demonstratieniveau uit te voeren. In het buitenwater gaan we aan de slag met alle activiteiten rondom een duik. Hierbij moet je denken aan het geven van duikbriefings en het opzetten van een duikplanning voor verschillende type duiken, zoals bijvoorbeeld een diepe duik en zoeken en bergen.

 

Het praktijkgedeelte van de cursus bestaat uit 2 grote onderdelen. Ten eerste het assisteren van je instructeur bij diverse cursussen. Je loopt een complete PADI Open Water Diver cursus mee van A tot Z. Dit doe je op een manier zoals een Divemaster dat doet. Na voltooiing hiervan wordt dit vervolgd door het bijwonen van een vervolgcursus. Ten tweede ga je doormiddel van workshops ervaring en kennis opdoen. Dit doe je doormiddel van lesgeven in programma's die individueel door een Divemaster gegeven mogen worden. Hierbij Kun je denken aan DSD, Scuba review, Local Diving en Skin Diving programma's. 

 

Hoe gaan wij te werk?

Zoals eerder benoemd werken we in deze cursus met een mentor tot leerling relatie. Je bent hierdoor gedurende de cursus onderdeel van ons team. Bij inschrijving voor deze cursus nodigen we je eerst uit voor een gesprek. We nemen dan alle onderdelen en jouw wensen uitgebreid door. Daarna gaan we aan de slag om een passende planning te maken.  

 

We zijn binnen onze opleidingen voornamelijk actief aan de waterkant in Zeeland. Afhankelijk van de soort cursussen en activiteiten kiezen we voor duikplaatsen rond het Grevelingenmeer en in de Oosterschelde. We proberen de verschillende duikstekken af te wisselen om de duiken zo interessant mogelijk te houden.

 

Interesse gewekt?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat wij jouw verdere vragen kunnen beantwoorden of om een afspraak te maken om samen de mogelijkheden door te nemen. Dit kan via het contactformulier, maar je kunt ons ook altijd bellen of mailen.  Wij kunnen niet wachten om samen met jou het water in te gaan. 

 

Deelname Cursus

 • Vooropleiding: PADI Advanced Open Water en PADI Rescue Diver 
 • PADI EFR brevet (maximaal 24 maanden oud)
 • 40 gelogde duiken bij aanvang
 • 60 gelogde duiken bij brevetering
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Medische duikkeuring (maximaal 12 maanden oud)

 

Wat is inclusief

 • Koffie/Thee
 • Gebruik zwembad
 • Planning op maat

 

Wat is exclusief

 • PADI  Divemaster Crewpack (Lespakket)
 • Duikuitrusting (huur duikuitrusting op aanvraag)
 • PADI Fee (Prijs op aanvraag, Rechtstreekse betaling aan PADI)
 • Eventuele vervoerskosten

  € 689,-


Foto: Edwin Kik - Den Osse Nieuwe Kerkweg