LEARN TO BE A DIVER


PADI Open Water Diver

 

Duikende vrienden die vol enthousiasme over de prachtige onderwater wereld hebben verteld?! Altijd al willen weten hoe het is om onder water te kunnen ademen?! Of misschien al eerder een proefduik gemaakt en de smaak helemaal te pakken?! Allemaal geweldige redenen die jou interesse gewekt kunnen hebben, een kijkje te komen nemen op deze infopagina, voor het volgen van de PADI Open Water Divers cursus.

 

Want hier begint het grote avontuur, om de eerste stappen te zetten een gebrevetteerd duiker te worden. Bij het behalen van dit brevet mag je zelfstandig samen met een buddy duiken, tot een diepte van 18 meter.

 

“Woooow zo diep” Jazeker, maak je geen zorgen! Binnen deze cursus werken we samen aan de verschillende facetten van het duiken. We gaan je klaar stomen, om vol zelfvertrouwen het water in te gaan. We richten ons hier op diverse aandachtspunten zoals veiligheid, zelfredzaamheid, behendigheid en natuurlijk niet te vergeten heel veel plezier.

 

Wat gaan we allemaal leren?

De PADI Open Water Diver Cursus bestaat uit een drietal onderdelen, die de instructeur samen met de cursist zal doorlopen. Bij inschrijving vindt er altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats. We gaan de inhoud van de cursus uitgebreid met je doornemen, een planning op maat maken en het administratieve gedeelte invullen. Hieronder alvast een korte beschrijving wat we allemaal gaan doen.

 

Het eerste deel bestaat uit theorie. Bij het begin van de cursus ontvang je het leerboek, bestaande uit 5 hoofdstukken, waarin de basistheorie van het duiken behandeld zal worden. Deze kan je zelf doornemen en de daarbij behorende vragen maken. Samen met de instructeur worden vervolgens de gemaakte vragen nagekeken en doorgenomen. Na deze theorielessen ben je in staat het theoretische examen met succes te maken.

Het tweede deel bestaat uit trainingen in het zwembad. In 5 modules worden de skills geoefend. Hierin leer je om je zelf te kunnen redden onder water en aan de oppervlakte, samen te werken met je buddy en op een ontspannen manier met zelfvertrouwen te leren duiken.

Nadat we alle oefeningen in het zwembad gedaan hebben gaan we 4 duiken maken in het buitenwater. Dit zijn de eerste echte duiken, hoe gaaf is dat! Hopelijk zien we dan veel onderwaterleven zoals Kreeften en Sepia's. Wel herhalen we aan het begin van elke duik verschillende skills die geoefend zijn in het zwembad. Zo leer je vertrouwd te raken met de omstandigheden rondom een echte duik.

 

Om de cursus speels te houden doorlopen we de theorie doorgaans tussen de verschillende zwembad en buitenwater sessies door. Invulling hiervan zal de instructeur met de cursist bespreken.

Als alle onderdelen met succes doorlopen zijn, mogen wij je feliciteren met het PADI Open Water Divers brevet en ben je in staat zelf samen met een buddy hele mooie duiken te gaan maken.

 

Hoe gaan wij te werk?

Wij werken altijd met kleine groepen van 1 instructeur op 2 cursisten. Hierdoor krijgen de cursisten alle aandacht om goed te kunnen oefenen. Lukken bepaalde oefeningen niet meteen, is er niets aan de hand en oefenen we gewoon extra totdat het wel helemaal goed gaat. Ons doel is om de cursist vol zelfvertrouwen onafhankelijk van een instructeur te leren duiken. Hiervoor nemen wij dan ook alle tijd. En dit alles met heel erg veel plezier, wat zeker terug te merken is binnen onze cursussen.

 

De theorielessen worden gegeven in een klein ingericht leslokaal, waar we alle middelen tot ons beschikking hebben, om alle onderdelen op een fijne manier door te kunnen nemen.  Voor de zwembadlessen hebben we diverse mogelijkheden tot onze beschikking, in de nabije omgeving zoals Bergen op Zoom en Steenbergen.  De buitenwaterduiken kunnen qua locatie variëren.  Door de goede aanrijroute richting Zeeland, zijn we vaak bij de Grevelingen of de Bergse Diepsluis (Oesterdam, Tholen) te vinden.

 

Interesse gewekt?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen jou verdere vragen beantwoorden of een afspraak maken om samen de mogelijkheden door te nemen. Dit kan via het contactformulier, maar je kunt ons ook altijd bellen of mailen.  Wij kunnen niet wachten om samen met jou het water in te gaan!

 

Deelname Cursus

 • Vooropleiding: Geen
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar (t/m 14 jaar Junior Open Water Diver)

 

Wat is inclusief

 • PADI Open Water Diver lesboek
 • Logboek
 • Gebruik benodigde duikuitrusting en materialen
 • Breveteringskosten
 • Koffie/Thee
 • Gebruik zwembad
 • Planning op maat

 

Wat is exclusief

 • Eventuele vervoerskosten
 • Privé cursus: + € 100,-

  € 479,- 


Foto: Danny van Aert - Bergse Diepsluis, Tholen