UPDATE YOUR SKILLS


PADI ReActivate Scuba Refresh

Je hebt je Open Water Diver Brevet langere tijd geleden behaald en het is alweer enige tijd geleden dat je de laatste duik hebt gemaakt. Dan is het verstandig om de vaardigheden, skills en duikregels op te frissen voordat je weer het water in zal gaan. Op deze manier kun je weer net als toen van je toekomstige duiken gaan genieten. Meer informatie over dit programma vind je op deze pagina.

 

Het ReActivate programma is erkend door PADI en geeft een vermelding met datum op je brevet na deelname. Op deze manier is bij elk PADI duikcentrum of resort bekend dat je kennis op peil is. Dit geeft veel gemak bij het boeken van duiken als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Uiteraard is je logboek ook een belangrijk onderdeel om aan te kunnen tonen hoe het ervoor staat qua ervaringen. Bij deelname aan de buitenwaterduik zullen wij deze duik ook zeker in je logboek noteren.

 

Binnen dit programma is er de keuze om deze te volgen in het zwembad of meteen in beschut buitenwater. Ook is de combinatie mogelijk dat we eerst in het zwembad de oefeningen herhalen, om vervolgens in het buitenwater een duik te maken. Op deze manier wordt het zelfverzekerde gevoel van het duiken weer helemaal opgefrist. 

 

Wat gaan we allemaal leren?

De theorie bestaat uit een beknopte herhaling van datgene wat je geleerd hebt in de PADI Open Water Diver cursus. Dit is vooraf zelf door te nemen doormiddel van E-learning online. Voordat we het zwembad of buitenwater in zullen gaan wordt hier een korte toetsing van afgenomen, zodat de instructeur weet of je alles goed hebt begrepen. Ook wordt er een gesprek gevoerd waarin je aan kunt geven wat je graag zou willen oefenen. Aan deze skills zal in het water aandacht besteed worden.

 

Onafhankelijk van de keuze voor een training in het zwembad of in het buitenwater volgen we het zelfde programma. Ter voorbereiding zetten we samen onze uitrusting in elkaar en doen we zoals geleerd de buddycheck. In het water beginnen we met een aantal vastgestelde oefeningen. Denk hierbij aan oefeningen als het klaren van het masker en het terugvinden van de ademautomaat. Als deze serie skills uitgevoerd zijn, besteden we aandacht aan de oefeningen die je zelf  in het gesprek vooraf hebt genoemd. Tenslotte maken we een miniduik om het echte zelfverzekerde gevoel onder water weer terug te krijgen.

 

Aan het einde van de duik demonteer je samen met de instructeur de uitrusting. Door deze zelf te monteren en demonteren raak je terug vertrouwd met de materialen. We sluiten het programma vervolgens af met het invullen van het logboek. Ook kun je nog de vragen stellen die je tijdens de duik te binnen zijn geschoten. Wij zullen de ReActivate Refresh bij PADI aanvragen zodat je als duiker weer helemaal up to date bent.

 

Hoe gaan wij te werk?

Wij werken binnen dit programma altijd met kleine groepen van 1 instructeur op 2 cursisten. Hierdoor krijgen de cursisten alle aandacht om goed te kunnen oefenen en de skills te kunnen trainen zoals aangegeven in het gesprek. Lukken bepaalde oefeningen niet meteen, is er niets aan de hand en oefenen we gewoon extra totdat het wel helemaal goed gaat.  Hiervoor nemen wij dan ook alle tijd. 

 

Voor de optie in het zwembad hebben we diverse mogelijkheden tot ons beschikking in de nabije omgeving zoals Bergen op Zoom en Steenbergen.  De buitenwaterduiken kunnen qua locatie variëren.  Door de goede aanrijroute richting Zeeland gaan zijn we vaak bij de Grevelingen of de Bergse Diepsluis (Oesterdam, Tholen) te vinden.

 

Interesse gewekt?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat wij jouw verdere vragen kunnen beantwoorden of om een afspraak te maken om samen de mogelijkheden door te nemen. Dit kan via het contactformulier, maar je kunt ons ook altijd bellen of mailen.  Wij kunnen niet wachten om samen met jou het water in te gaan. 

 

Deelname Cursus

  • Vooropleiding: PADI Open Water Diver (of hoger brevet)
  • Leeftijd: vanaf 10 jaar

 

Wat is inclusief

  • PADI  inlog E-learning online
  • Update kosten
  • Koffie/Thee

 

Wat is exclusief

  • Eventuele vervoerskosten

Zwembad:   
   € 99,-

Buiten:         
   € 109,-   

Combi: 
   € 159,-


Foto: Jacob S. Poulsen - Padang Bai, Bali Indonesië